Meer economische groei met verhoogd toerisme in Nederland

In de top 5 van de lijst van de grootste economieën in de eurozone heeft Nederland veel op de economische front. Vanwege de verkiezingen zijn in het voordeel van het land om betere handelsgroei te ervaren, heeft de economische stimulans veel meer stabiliteit en groei naar de regio gebracht. Vooral deze boost zijn er bepaalde dingen waar het land in moet kijken om een duw te geven.

Naar zijn economische positie en breng hier meer koopkracht aan de lokale bevolking. Een van de vele dingen die het in dit verband kan doen is aandacht te besteden aan zijn toeristische industrie. Sinds 2010 heeft de toeristische industrie in het land een stijging van 27% beleefd. Dit heeft bijgedragen tot ruim 24,8 miljard euro aan de economie van Nederland, een bijdrage die zelfs hoger was dan in 2010 van 17,3 miljard euro.

Alle inspanningen die worden gemaakt

De overheid bevordert hier het toerisme met als doel het ondernemerschap in de regio te verbeteren en de economie te ondersteunen. Dit is mogelijk door meer bezoekers te lokken om het land te bezoeken, zodat de regio daaruit kan profiteren. Alleen in 2015 bezochten meer dan 15 miljoen toeristen het land met een omzet van 10,9 miljard euro. De toeristen behoren vooral tot het Verenigd Koninkrijk, België, China, Brazilië en Japan. De overheid werkt tegenwoordig om een ​​vriendelijker en aantrekkelijker beeld van het land en de lokale bevolking op nationaal en internationaal front te bevorderen. Met de inspanningen die de regering in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Conventies maakt, zal het aantal toeristen naar verwachting tot 2020 alleen stijgen tot 16 miljoen.

Bij elke toerist heeft het land een nieuwe golf koopkracht. De toeristen die in 2016 naar het nederland kwamen, brachten hier 4% meer dan in 2015 de totale waarde van de uitgaven in de regio met 75,5 miljard euro. De uitgaven van 2016 bedroegen 21 biljoenen, die ongeveer 1,3 miljard meer zijn dan die Berekend in het jaar 2015. Deze stijging van 7% zal naar verwachting hoger zijn dan 2020, omdat meer en meer toeristen zouden worden gemaakt om hier de plaatsen te bezoeken.

Als u goed kijkt, zult u merken dat de toeristische industrie de afgelopen jaren meer groei heeft ervaren dan de algemene economie van het land. Het is een van de voornaamste redenen van de autoriteiten om te streven naar een groter economisch goed door haar toeristische industrie nog meer te stimuleren.

Niet alleen verhoogt het de koopfrequentie in de regio en staat de lokale bevolking in staat om inkomsten te genereren, het creëert hier ook veel werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Dit is iets dat het land in grote behoefte heeft, vooral omdat zelfs na zo’n enorme groei de werkloosheid in de regio nog steeds ruim 9% ligt. Alleen in 2016 leidde de toeristische sector tot 6,4% van de totale banen in de regio.

Maar ondanks alles moet het toerisme in het land nog verbeterd worden, want zelfs na deze groei is het lager dan dat waargenomen in andere landen van het continent, zoals Spanje, Italië en Frankrijk om maar een paar te noemen.

Reacties zijn gesloten.

Wereld Crisis, 2023.