Nederland neemt op Amerika’s één van de meest lucratieve sectoren

Bioeconomie is een sector die wordt bepaald door de inkomsten die worden gegenereerd door de genetische modificaties en aanpassingen die plaatsvinden in planten, cellijnen en microben. Amerika heeft vaak de werkzaamheden die op dit gebied worden verricht, over het hoofd gezien en hoe het voor het land echt winstgevend is. De biotechnologie is een sector die groeit met een jaarlijks percentage van 10% en in 2012 meer dan 2% van het Amerikaanse BBP uitmaakte. Terwijl de Amerikaanse aanpak zijn handen uit dit verzorgende veld moet halen, is Nederland van plan om dingen anders te doen.

Hier is wat Uncle Sam van Europa kon leren

Als het gaat om bio-economie, wat hier in overweging moet worden genomen, is dat het een breed veld is dat over veel andere sectoren schaduwt. Van landbouw tot chemicaliën, het span is breed en echt effectief. De omzet van biotechnologie voor het Amerikaanse BBP in 2012 kan worden afgebroken op deze opbrengsten: $ 91 miljard door biofarmaceutische producten, $ 128 miljard aan landbouw en $ 105 miljard door de chemicaliën en materialen die in de industrie worden gebruikt. Als u echter de grootte van de Nederlandse economie vergelijkt met die van Amerika, is het niet eens een twintigste van zijn grootte. Maar ondanks dit feit, is Nederland de thuisbasis van enkele van de grootste namen van biobased bedrijven die zich bezighouden met chemicaliën in de regio, zoals Royal DSM, Avantium en het bedrijf dat de reusachtige TerraVia van het Silicon Valley naar faillissement Corbion reed. DSM is begonnen als een bedrijf dat zich concentreerde op kolenmijn, maar door de veranderende trends en de groei van het land op biochemisch gebied is de focus van het bedrijf verschoven. Vandaag is het een nog grotere naam dan DuPoint als het gaat om de totale jaarlijkse omzet.

Wat de aanpak betreft, creëert Nederland een heel ecosysteem voor zijn bio-economie door het alle grondstoffen te geven die het in zijn eigen thuisland nodig heeft. Alle voorzieningen die een chemisch bedrijf nodig heeft, worden hier verstrekt om het succesvol te starten. Het gaf de opstarters al de middelen die zij nodig hebben om nieuwe producten te onderzoeken en te ontwikkelen in de laboratoria met staatsbedrijven en ga dan verder om het project naar het praktische leven te brengen. De startups hebben zelfs de steun van de overheid en de toonaangevende industrieën als het gaat om het commercialiseren van hun producten. Op langere termijn zou dit een groot voordeel kunnen zijn dat voor Nederland ten goede kan komen.

Terwijl de aanpak van Uncle Sam anders is, is het niet helemaal verkeerd. Amerika heeft veel staatslaboratoria en bedrijven die ook eigendom hebben van de startups die kunnen werken om meer succes te behalen met de door de overheid verstrekte financiering aan geselecteerde projecten. Het kan echter beter zijn als deze bedrijven rechtstreekse steun van de overheid en aanverwante autoriteiten hebben.

Aangezien Nederland op de goede weg staat met zijn prestaties op het gebied van bio-economie, zal het niet lang duren voordat Amerika in dit opzicht overneemt.

Reacties zijn gesloten.

Wereld Crisis, 2023.